Társadalmi felelősségvállalás – a Kutyaszemmel programról


Hiszünk abban, hogy a felelősség, a gondoskodás és a kölcsönös odafigyelés értéket teremtenek – nem csak embertársainkkal, de négylábú kedvenceinkkel kialakított kapcsolatainkban is. 2018. januári Cofidis Hitel Monitor felmérésünk szerint az emberek elsősorban azt várják el egy felelős gazdától, hogy családtagként tekintsen a kutyájára (87%) és figyelemmel legyen a fajtájának megfelelő egészségügyi és lelki szükségleteire is. De vajon mit jelent mindez a gyakorlatban?

A Cofidis – Kutyaszemmel kutatás adatai alapján a magyar emberek 36 százaléka lakik legalább egy kutyát tartó háztartásban, és bár nagyon szeretjük őket, a felelős kutyatartás terén még van hová fejlődnünk. A Kutyaszemmel társadalmi érzékenyítő programunkat kutatásaink legfőbb tanulságait figyelembe véve építettük fel azzal a céllal, hogy valódi társadalmi összefogásra építve komplex segítséget nyújtsunk a legkiszolgáltatottabb kutyáknak, és felhívjuk a figyelmet a felelős kutyatartás fontosságára.


2019-es vállalásaink és eredményeink

2019-es aktivitásaink fókuszában a hazai menhelyek és a menhelyi kutyák segítése álltak. Szakmabeliek, újságírók, véleményvezérek és a Ti segítségetekkel azon dolgoztunk, hogy kiemeljük a legkiszolgáltatottabb, megbélyegzett ebeket a negatív skatulyából, és hogy megkönnyítsük a menhelyi dolgozók munkáját. Sikerült felhívnunk a figyelmet arra, hogy segíteni nem csak örökbefogadással lehet, hanem adományokkal és egy kis odafigyeléssel is.

A tavalyi év rekordszámokat hozott: összesen 12 904 858 forint adomány gyűlt össze 5 hónap alatt:

  • 9 639 000 forint online gyűjtésből,
  • 1 801 000 forint sms/telefonhívásokból és 1 464 858 forint perselyes adományokból tevődött össze.

Ebből 40 állatvédő szervezet több mint 4600 kutyája kapott támogatást. Az anyagi segítség kutyaházakat, kennelsort, melegedő konténert, orvosi ellátást és élelmet jelentett az állatoknak.
Küldetésünk

Kutatásaink

Kutatásaink segítségével a civil szervezetek eredményesebbek lehessenek munkájukban.

Menhely – esély

A menhelyen élő kutyák is kapjanak egy esélyt a jobb életre.

Kedvenceink egyedi szükségletei

A kutyatartók minél nagyobb hányada értse meg kedvence egyedi szükségleteit és igényeit.

Összefogás

Az állatvédő szervezetekkel, munkatársainkkal és a segítő kezet nyújtó magánszemélyekkel összefogva együtt többet érhessünk el.

Kezdeményezéseink

ÉRZÉKENYÍTÉS figyelemfelhívó kommunikáció
A kutyák ügye közös ügyünk. Partnereinkkel és segítőinkkel a kutyás közösségeket és az egész társadalmat érintő témákat nyitjuk ki.
A kutyák ügye közös ügyünk. Partnereinkkel és segítőinkkel a kutyás közösségeket és az egész társadalmat érintő témákat nyitjuk ki.
Adományozás Közösségi adománygyűjtés
Adományainkkal és közösségi fundraising programsorozatainkkal a menhelyek és a menhelyi kutyák segítéséért dolgozunk.
Adományainkkal és közösségi fundraising programsorozatainkkal a menhelyek és a menhelyi kutyák segítéséért dolgozunk.

A program kiemelt szakmai partnere

A Kutyaszemmel program szakmai együttműködő partnere a Hangya Közösség.

Hangya Közösség

A Hangya Közösséggel egy korábbi sikeres együttműködés után köteleztük el magunkat hosszabb távon, mivel országosan több mint 170 szervezettel és állatvédővel tartják a kapcsolatot. Az alapítvány 2010 óta függetlenül segíti a kevésbé támogatott vidéki menhelyeket, ahová a segítség csak ritkán ér el. A Kutyaszemmel program elsődleges célja pedig, hogy olyan helyen és olyan módon nyújtson segítséget, ahol erre valóban szükség van.

Hogyan segíthetsz?

Ha Te is szívesen csatlakoznál kezdeményezéseinkhez:

  • Látogass el a kutyaszemmel.hu oldalra és csatlakozz a kezdeményezéshez!
  • Oszd meg videóinkat és ha van rá lehetőséged adományozz!
  • Mesélj a kutatási eredményeinkről, programjainkról barátaidnak, ismerőseidnek.
  • A pénzbeli segítségen és a figyelemfelhíváson túl önkéntes munkáddal is támogathatod a menhelyeket, állatvédő szervezeteket.
  • A kutyákkal való együttélés folyamatos tanulás is egyben. Olvass, filmezz, beszélgess – válj tudatos kutyatartóvá!