A segítség négy lábon érkezik!

A kutya-ember kapcsolat kivételesen sokrétű: kedvenceink nem csupán teljesebbé és vidámabbá teszik a mindennapokat, de olyan segítők és társak válhatnak belőlük, akik meghatározó módon befolyásolják a speciális igényű emberek életét. A terápiás és segítőkutyák egyaránt felelősségteljes munkát végeznek, képességeik és kiképzésük révén azért dolgoznak, hogy a rászorulók megbirkózhassanak különféle fizikai, fejlődésbeli és mentális nehézségekkel.

A Cofidis Kutyaszemmel program elkötelezett amellett, hogy minél többen igénybe vehessék a négylábú segítők szolgálatát, ezért támogatja a Kutyával az Emberért Alapítvány munkáját, melynek munkatársai az állatok képzését biztosítják, illetve a velük végzett terápiát lehetővé teszik egyének és közösségek számára.

A programról

Négylábú társaink egyre nagyobb helyet foglalnak el a szívünkben legjobb barátként, családtagként vagy akár "szőrös gyerekként". Ezek az új szerepek elmossák a korábban felállított határokat, ami rossz hatással lehet az állatok lelki egyensúlyára. Az egyértelmű szabályok hiánya a kutyáknál viselkedési problémákhoz vezethet, ami sem nekik, sem a gazdiknak nem jó. Mivel közel minden harmadik háztartásban él kutya, fontos, hogy megértsük, hogy a családtagként kezelt állatok milyen hatást gyakorolnak az emberek társas viselkedésére, és hogyan lehetne őket felkészíteni erre az életformára. Célunk, hogy a gazdik megtapasztalják a kiegyensúlyozott ember-kutya kapcsolat szépségét, ezzel még jobban elmélyítve a kettőjük között kialakult különleges köteléket.

A Cofidis Kutyaszemmel program célja, hogy kölcsönösen javítsa a kutya és ember kapcsolatát, együttélését. Ennek érdekében:
Támogatás

A Kutyával az Emberért Alapítvány azon dolgozik, hogy Magyarországon minél több rászoruló ingyenesen juthasson speciálisan kiképzett és gazdáját feltétel nélkül szerető segítőtárshoz (mozgássérült-segítő kutyák, hangjelző kutyák, rohamjelző kutyák). Emellett Magyarországon az elsők között honosította meg a kutyás fejlesztőterápiás munkát, amely többek között a gyermekeket, az időseket vagy az értelmileg akadályozottakat segíti terápiás módszerekkel. Céljuk, hogy minél több helyen legyen lehetőség kiképzett terápiás kutyák alkalmazására.

Ha te is szeretnéd támogatni a Kutyával az Emberért Alapítvány munkáját, az alábbi módokon megteheted:
Banki átutalás
Kutyával az Emberért Alapítvány (KEA)
Számlaszám: 11701004-20188748 (OTP Bank)
Opcionális: a Közleménybe beírhatod, hogy Cofidis Kutyaszemmel
Adó 1%
A Kutyával az Emberért Alapítvány adószáma: 18673663-1-13
Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa az Alapítvány munkáját!
Szakmai partnereink

A KEA 1996-ban alakult meg azzal a céllal, hogy a speciálisan kiképzett segítőkutyák Magyarországon is elterjedjenek, és újfajta, szociális segítő szerepben állhassanak munkába. Az alapítvány az ELTE Etológia Tanszék kutatóinak szakmai támogatásával hazánkban az elsők között kezdett speciális kutyákat alkalmazni terápiás fejlesztő foglalkozásokon, és jelenleg is több ilyen programot tart fenn.

  

Az ELTE Etológia Tanszékének kutyaviselkedéssel foglalkozó kutatói csoportja a terület legnagyobb és legjelesebb kutatóhelyének számít a világon. Az 1994-ben alakult csoport célja a kutya-ember kapcsolat viselkedési és kognitív vizsgálata. A világon először ők foglalkoztak a kutya és az ember közötti kapcsolat evolúciós eredetével és etológiájával. A témában azóta számos nemzetközi tudományos eredményt publikáltak a legrangosabb tudományos folyóiratokban.