H-P: 8-20 | Szombat: 8-14 06 30 510 4444

Társadalmi felelősségvállalás – a Kutyaszemmel programról

Hiszünk abban, hogy a felelősség, a gondoskodás és a kölcsönös odafigyelés értéket teremtenek – nem csak embertársainkkal, de négylábú kedvenceinkkel kialakított kapcsolatainkban is. 2018 januári Cofidis Hitel Monitor felmérésünk szerint az emberek elsősorban azt várják el egy felelős gazdától, hogy családtagként tekintsen a kutyájára (87%) és figyelemmel legyen a fajtájának megfelelő egészségügyi és lelki szükségleteire is. De vajon mit jelent mindez a gyakorlatban?

A Cofidis - Kutyaszemmel kutatás adatai alapján a magyar emberek 36 százaléka lakik legalább egy kutyát tartó háztartásban, és bár nagyon szeretjük őket, a felelős kutyatartás terén még van hová fejlődnünk. A Kutyaszemmel társadalmi érzékenyítő programunkat kutatásaink legfőbb tanulságait figyelembe véve építettük fel azzal a céllal, hogy felhívjuk a figyelmet a menhelyek és a menhelyen élő kutyák helyzetére, valamint a felelős kutyatartás fontosságára, hosszú távú, aktív elköteleződésünkkel.
Küldetésünk

Kutatásaink

Kutatásaink segítségével a civil szervezetek eredményesebbek lehessenek munkájukban.

Menhely – esély

A menhelyen élő kutyák is kapjanak egy esélyt a jobb életre.

Kedvenceink egyedi szükségletei

A kutyatartók minél nagyobb hányada értse meg kedvence egyedi szükségleteit és igényeit.

Összefogás

Az állatvédő szervezetekkel, munkatársainkkal és a segítő kezet nyújtó magánszemélyekkel összefogva együtt többet érhessünk el.

Kezdeményezéseink

Edukáció Facebookos ismeretterjesztés
Facebook oldalunkon futó edukációs posztsorozatunkból bárki tanulhat kutyákról, kutyásokról és mindenekelőtt önmagáról.
Facebook oldalunkon futó edukációs posztsorozatunkból bárki tanulhat kutyákról, kutyásokról és mindenekelőtt önmagáról.
Adományozás Karácsonyi adományozás
Téli adományozó és közösségi fundraising programsorozatunkban a menhelyek és a menhelyi kutyák segítéséért dolgozunk.
Téli adományozó és közösségi fundraising programsorozatunkban a menhelyek és a menhelyi kutyák segítéséért dolgozunk.

Vállalásaink 2018-ra

Idén 5 millió forintos adománnyal és az állatok szállítására alkalmas gépjárművel segítjük a menhelyek mindennapi munkáját. A vezetők kétötödében említettek olyan segítségformát is, ami nem szerepelt a felmérésben és a legtöbb helyen valamilyen építésre és autóra lenne szükség. A konkrét segítségnyújtás mellett a kutyabarát lakosságot bevonva folytatjuk tavaly télen megkezdett közösségi adományozó kampányunkat a Hangya Közösséggel együttműködve.

Szakmai Partnereink

A Kutyaszemmel program szakmai együttműködő partnere a Hangya Közösség, és médiapartnere a Kutyabarát.hu.

Hangya Közösség

A Hangya Közösséggel egy korábbi sikeres együttműködés után köteleztük el magunkat hosszabb távon, mivel országosan több mint 170 szervezettel és állatvédővel tartják a kapcsolatot. Az alapítvány 2010 óta függetlenül segíti a kevésbé támogatott vidéki menhelyeket, ahová a segítség csak ritkán ér el. A Kutyaszemmel program elsődleges célja pedig, hogy olyan helyen és olyan módon nyújtson segítséget, ahol erre valóban szükség van.

Kutyabarát.hu

A Kutyabarát.hu-val médiapartnerséget kötöttünk, hiszen az ő üzeneteik is teljes mértékben összecsengenek a Kutyaszemmel program céljaival. A Kutyabarát.hu 2012-ben indult, az első hazai kutyabarát helyeket közvetítő és népszerűsítő portálként és magazinként, mely azóta is a legnagyobb kutyabarát adatbázist tudhatja magáénak. Mindemellett Magyarországon a társadalmi felelősségvállalást is szem előtt tartva, a kutyás társadalom kultúrájának fejlesztéséért küzd, a tudatos és felelős állattartásra hívja fel a figyelmet.

Hogyan segíthetsz?

Ha Te is szívesen csatlakoznál kezdeményezéseinkhez:

  • Mesélj a kutatási eredményeinkről, programjainkról barátaidnak, ismerőseidnek.
  • A kutyával való együttélés folyamatos tanulás is egyben. Kövess minket a Fecebookon és válj te is még tudatosabb kutyatartóvá!
  • Ha van rá lehetőséged, adományozz a menhelyek és az állatvédő szervezetek számára. Az önkéntes és pénzbeli segítségen túl gyakran a háztartásban feleslegessé vált tárgyaknak is nagy hasznát veszik: http://www.hangyakozosseg.hu/segitenel/ne-dobd-ki/.
  • Kapcsolódj be téli adományozási programunkba adománygyűjtőként!