Vélemény

2019. III.

Ingatlanosként az idei évben egyre sűrűbben kapjuk meg ezt a kérdést, hiszen a csapból is ez folyik, tele van vele a média. Mindenki valami nagy áttörést vár, ami megbolygatja a piacot. Ennek az egzakt megválaszolása azonban jövőre fog csak megtörténni, amikor már látjuk az idei statisztikai adatokat és kiderül, hogy emiatt többen vásárolnak-e vagy inkább az veszi igénybe, aki egyébként is vásárolt volna.

Kutatás

2019. III.

Babapárti a magyar lakosság: háromnegyedének vagy van, vagy szeretne a jövőben gyereket, az állami támogatások igénybevételében közel egyharmaduk érintett* és konkrétan lakásra vagy csemetére költenék a kapott pénzt. A gyerekkel felmerülő költségek becslésében óriási különbségek vannak a két csoport között. A jövőbeli szülők egy induló „babacsomagot” 1,2 millió forintra kalkulálnak, ezzel szemben a gyerekesek szerint ez 700 ezer forintnál megáll.

Vélemény

2019. III.

Esketőként az egyik legfontosabb kérdésem a párjaimhoz: és mi volt az a pillanat, amikor azt érezted: őt akarom egy életre, jöhet az esküvő! Romantikus énem ilyenkor epedve várja az érzelmes, akár giccses-nyálas, vagy éppen vicces történeteket, ám idén többször futottam bele meglehetősen racionális válaszokba, amit a Babaváró hitel, vagy a CSOK indukált. „Amikor megtaláltuk a telket, gondoltuk, könnyebb lesz építkeznünk, ha összeházasodunk és hitelt veszünk fel.” „Elképzelhetetlennek látszott, hogy ki tudnánk gazdálkodni egy lagzit, de a Babaváróból még Maldív nászútra is futja.”

A hitel monitorról

Átfogó képet adni a magyar társadalom pénzügyekkel kapcsolatos attitűdjéről a digitalizáció korában, illetve választ adni arra a kérdésre, hogy mire és hogyan költünk?

A Cofidis Hitel Monitor a magyar lakosságnak a környezeti, kulturális, jogi és gazdasági változásokhoz, valamint a legújabb digitális megoldásokhoz fűződő viszonyát térképezi fel.

Felméréseinket elismert szakértők bevonásával pszichológiai, közgazdasági és szociológiai szempontból is elemezzük szakmai véleménycikkeinkben.

Minden negyedévben egy-egy aktuális témára fókuszáló országos, reprezentatív felmérés formájában végezzük kutatásainkat.

Rólunk

Tudjon meg többet a Cofidis Hitel Monitorról és a felmérések szakmai hátteréről!

Bővebben

Szerzőink

Ismerd meg vendégszerzőinket és inspirálódj a letölthető szakértői cikkekből!

Érdekel

Korábbi kutatások

Böngéssz az eddig megjelent Hitel Monitor kutatások közt, töltsd le korábbi anyagainkat!

Tovább