Kamatváltozások

A Cofidis egyes hiteltermékeit referencia-kamatlábhoz kötött kamatozással nyújtja. A Cofidis referencia-kamatlábként a hat, illetve tizenkét hónapos BUBOR-t veszi figyelembe, továbbá a kamat megállapításánál szintén figyelembe kell venni a jegybanki alapkamat változásait, a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló törvényben meghatározottak szerint.

A hat, illetve tizenkét hónapos BUBOR mértékének alakulásáról ITT tud tájékozódni. A hat hónapos BUBOR esetében a kamatperiódusok január 1. napjától június 30., illetve július 1. napjától december 31. napjáig tartanak, és az érintett naptári félévet megelőző hónap utolsó munkanapja előtt 2 nappal (amennyiben ez a nap szombatra, vasárnapra, vagy egyébként munkaszüneti napra esik, az ezt megelőző munkanapon) érvényes hat hónapos BUBOR irányadó az adott naptári félév idejére. A tizenkét hónapos BUBOR esetében a kamatperiódusok január 1. napjától december 31. napjáig tartanak, és az érintett naptári évet megelőző hónap utolsó munkanapja előtt 2 nappal (amennyiben ez a nap szombatra, vasárnapra, vagy egyébként munkaszüneti napra esik, az ezt megelőző munkanapon) érvényes tizenkét hónapos BUBOR irányadó az adott naptári év idejére.

A jegybanki alapkamat mértékének alakulásáról ITT tud tájékozódni. A teljes hiteldíj mutató mértéke nem haladhatja meg az érintett naptári félévet megelőző hónap első napján érvényes jegybanki alapkamat 24 százalékponttal növelt mértékét.

Más hiteltermékeinél a Cofidis a Magyar Nemzeti Bank által közzétett kamatváltoztatási, illetve kamatfelár-változtatási mutatókat alkalmazza. Ezek – hitelterméktől függően - a H4K kamatváltoztatási mutató, illetve a H2F kamatfelár-változtatási mutató. Ezek mértékének alakulásáról ITT tud tájékozódni.