A kerékpározás hiteles támogatója

Kerékpározás A Cofidis Magyarország elkötelezett támogatója a hazai kerékpáros kultúrának.
Ennek érdekében a lehető legszélesebb körben működünk együtt karitatív szervezetekkel és sportolókkal.

Célunk, hogy segítsük a kerékpározás népszerűsítését egy egészségesebb társadalom és a tisztább levegő érdekében, illetve, hogy támogassuk a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen ismeretek megszerzését.

Alább tájékozódhat aktuális eseményeinkről.

Tekerj, hogy segíthess! - őszi állomások

Szeptemberben folytatódik a Budapest Bike Maffiával közösen szervezett jótékonysági rendezvényünk, a Tekerj, hogy segíthess! Idén Budapest után három nagyvárosunkban is megrendezünk az alábbi időpontokban és helyszíneken:

Tekerj, hogy segíthess!

Szeptember 2-án a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon lesz megtalálható a sátor, ahol a görgőkre szerelt bicikliken megtett minden egyes kilométer után három rászoruló gyerek napi étkezését tudja biztosítani a lelkes tekerő közönség.

Hazai felmérésekből kiderült, hogy 36–54.000 tehető a gyerekek száma, akik számára a napi háromszori étkezés nem biztosított Magyarországon.* Az iskolai szünetek alatt, amikor nincs az iskolai étkeztetés, sok gyermek nem jut megfelelő mennyiségű és minőségű ételhez, és időszakosan vagy rendszeresen éhezik. A Tekerj, hogy segíthess! program elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet erre az össztársadalmi problémára, valamint, hogy támogatást gyűjtsön a rászorulóknak. A résztvevők görgőkre szerelt kerékpárokra pattanva, rövidtávon tehetik próbára a gyorsaságukat, és versenyezhetnek a bicikliken.

Tavasszal a budapesti programindító akción 1188 gyermek napi étkezését sikerült fedezni, 3564 adag ételadomány összegyűjtésével. Szeptemberben több vidéki városba visszük tovább a jótékonysági akciót, elsőként Szegeden a halfesztivál keretein belül kerül megrendezésre az interaktív jótékonysági sportprogram. Így a halászléfőzés és -kóstolás, valamint a koncertek mellett, most akár 1 km letekerésével hozzájárulhatunk rászoruló gyermekek napi étkeztetéséhez. A szegedi állomás után legközelebb Pécsett (szeptember 16.) és Debrecenben (szeptember 23.) nyílik lehetőség a jótékonykodásra.

A jótékonykodás és sportolás öröme mellé a leggyorsabb férfi és női tekerő Team Cofidis mezt nyer!

Találkozzunk szeptemberben!

Az események Facebook oldalai:

*A TÁRKI Gyerekmonitor 2009 felmérés adatai szerint.

Mozgásban a fogyatékos emberekért!

A 13 fősről végül 21 fősre duzzadt munkahelyi csapatunk július 1-23 között jótékony céllal teljesítette az idei Tour de France távját, azaz 3540 kilométert.

Adománygyűjtési céljuk 250 000 forint volt a KézenFogva Alapítvány javára, amivel fogyatékos emberek munkába állását tudják segíteni. Az önzetlen támogatóknak és a csapatnak hála, végül 285 000 forint gyűlt össze, melyet a Cofidis megdupláz, így összesen 570 000 forinttal tudjuk segíteni az alapítvány munkáját.

Ez úton is köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a kezdeményezés sikeréhez, amellyel legalább 5 fogyatékos embernek tud a KézenFogva Alapítvány segíteni munkába állni!

Mozgásban a fogyatékos emberekért!

Miért a fogyatékos emberek munkába állását támogatjuk?

Bicikliscsapatunk minden tagja szerencsésnek mondhatja magát. Elmondhatjuk, hogy életünkben a munkavégzés nem csupán a fizetésről szól, hanem ennél sokkal többről: emberi kapcsolatokról, egy közösséghez való tartozásról és az önálló élet lehetőségéről.

A fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek ezektől az alapvető szükségletektől is meg vannak fosztva, amikor nem találnak megfelelő munkahelyet. Márpedig 10 megváltozott munkaképességű fiatalból 8-an napjainkban nem tudnak elhelyezkedni, holott csak egy kis mentorálásra, odafigyelésre van szükségük.

A KézenFogva Alapítvány célja, hogy a fogyatékos emberek értékteremtő munkáját elismerjék, és segély helyett saját jövedelemből éljenek. Ennek érdekében folyamatos segítséget nyújt az álláskeresőknek a készségeik, képességeik felmérésétől, a megfelelő munkakörök kiválasztásától kezdve az állásinterjúra való felkészítésen vagy a munkajogi ismeretek bővítésén át a mentorálásig, azaz a sérült emberek betanulásának és munkahelyének beilleszkedésének napi rendszerességű segítéséig.

Ide kattintva érhető el a támogatói oldal.

Tekerj, hogy segíthess! - 2017.05.30.

Tekerj, hogy segíthess! Lezajlott az idei első, a Budapest Bike Maffiával közösen szervezett „Tekerj, hogy segíthess!” rendezvényünk, amely célja a gyermekétkeztetés támogatása volt hangulatos kerékpáros eseménnyel egybekötve a BelFeszt alatt.

Nagy örömünkre szolgált, hogy ennyi lelkes ember pattant nyeregbe, hogy a letekert távval adományt gyűjtsön.

1188 gyermek számára, összesen 3564 adag étel gyűlt össze.

Összefoglaló videónk az eseményről:

Aki lemaradt, még bepótolhatja, hiszen idén több városban is ott leszünk, hogy a lehető legtöbb ember átélhesse a sportolás és jótékonykodás nyújtotta örömöt.

Az esemény Facebook oldala itt érhető el.

Cofidis Virtuálfutás és Bringás Futam - 2017.05.07.

A Superior MTB Team is teljesítette a futamot, gratulálunk nekik!

Superior MTB Team

Cofidis Virtuálfutás és Bringás Futam - 2017.05.01.

Először kerül megrendezésre a virtualfutok.hu szervezésében a Cofidis Virtuálfutás és Bringás Futam most hétvégén, amely amellett, hogy egy innovatív kezdeményezés, jótékony célokat is szolgál, így büszkén adjuk nevünket ehhez az eseményhez.

Az eseményről információk, nevezés itt található: Cofidis virtuálfutás és bringás futam

Az esemény Facebook oldala itt érhető el.

Kiemelt esemény

Tekerj, hogy segíthess! - 4. és 5. állomás
2017. szeptember 23.
Debrecen, Zamat Fesztivál

Tekerj, hogy segíthess! - Debrecen

Játékszabályzat

2017. szeptember 24.
Hajdúhadház, Káposztás Napok

Tekerj, hogy segíthess! - Hajdúhadház

Játékszabályzat


Tekerj, hogy segíthess! - Pécs

Tekerj, hogy segíthess! - 3. állomás
2017. szeptember 16.
Pécsi Napok, Pécs

Remek hangulatban telt a rendezvény, amely során 232 km letekerésével 696 gyermek napi étkezésére elegendő adomány gyűlt össze.
Köszönjük mindenkinek, aki a jó ügyért nyeregbe pattant, vagy a helyszínen segédkezett!

Tekerj, hogy segíthess! - Pécs

Játékszabályzat


Tekerj, hogy segíthess! - Szeged

2017. szeptember 2.
Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, Szeged


Ezen a fantasztikus napon 152 km letekerésével 456 gyermek napi étkezésére elegendő támogatás gyűlt össze.
Köszönjük mindenkinek, aki támogatta a rendezvényt!

Tekerj, hogy segíthess! - Szeged

Játékszabályzat


Tekerj, hogy segíthess! - Budapest

Tekerj, hogy segíthess! - 1. állomás
2017. május 26-27.
Budapest, Szabadság tér

Két nap alatt 396km-t tekertek az eseményre kilátogatók, amivel 1188 gyerek napi háromszori étkezését támogatták, összesen 3564 adag étellel.

Mindenkinek köszönjük, aki az esemény mellé állt!

Tekerj, hogy segíthess! - Budapest

Bővebben

Játékszabályzat


Előző esemény

Cofidis Virtuálfutás és Bringás Futam
2017. május 5-7.

A 24.hu videója az eseményről

Eredmények


Bringasáv Nyereményjáték

A nyertes: Tankó Péter

Gratulálunk neki!

Részvételi és pályázati szabályzat a Cofidis Magyarországi Fióktelepének Bringasáv TV műsorban szervezett Bringasáv című nyereményjáték vonatkozásában:

Szabályzat megtekintése


Így kerékpározunk

Lehetünk bringás nagyhatalom?
Hogyan kerékpározunk mi, magyarok?
Minden kiderül a legfrisebb Hitel Monitor kutatásunkból!

Cofidis Hitel Monitor Kutatás

Megnézem a kutatást!


Hivatalos Facebook oldalunk


Team Cofidis