H-K-CS-P: 8-18 | SZE: 8-20 06 30 510 4444

AZON DOLGOZUNK, HOGY VÁLSÁGHELYZETBEN IS MEGKÖNNYÍTSÜK ÜGYFELEINK HELYZETÉT

Rendkívüli közlemények
RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNYEK
Értékesítés ideiglenes felfüggesztése
Értékesítés ideiglenes felfüggesztése
Biztonsági intézkedések
BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK
Maradjon otthon:
telefonon, e-mailen és videó chaten is elérhet minket
Maradjon otthon:
telefonon, e-mailen és videó chaten is elérhet minket

ÉRTÉKESÍTÉS IDEIGLENES FELFÜGGESZTÉSE

Tisztelt Érdeklődők!

A fogyasztási hitelezésre vonatkozó kormányzati intézkedések részletszabályait és hatását a COFIDIS Magyarországi Fióktelepe már elemzi.

A jelenlegi bizonytalan jogszabályi környezetben az új hitelek igénylését felfüggesztettük. Ez alól kivételt képeznek az olyan áru- és autóhitel, valamint pénzügyi lízing termékek, amelyek már most megfelelnek a kormányrendeletnek, vagyis THM-ük 5,9% vagy az alatti.

A Cofidisnél az új rendelkezéseknek megfelelő termékek kialakítása folyamatban van, szíves türelmüket kérjük a további tájékoztatásig.

Üdvözlettel:
Cofidis Magyarországi Fióktelepe

TÁJÉKOZTATÓ A FIZETÉSI MORATÓRIUMRÓL

Utoljára frissítve: 2020.03.26.

Tisztelt Ügyfelünk!

Magyarország Kormánya a 47/2020. (III. 18.) számú rendeletével fizetési moratóriumot (fizetési haladékot) rendelt el a hitelek, pénzügyi lízing ügyletek (továbbiakban: hitelek) törlesztésére.

2020. március 25-én hatályba lépett a Kormány 62/2020. (III. 24.) rendelete a fizetési moratóriumra vonatkozó részletszabályokról.

Ennek megfelelően frissítettük tájékoztatónkat, a még nyitott kérdések megválaszolásához szíves türelmüket kérjük.

Cofidis ügyfélként érint a rendelet?

A rendelet természetesen vonatkozik a Cofidis Magyarország Fióktelepe és az ügyfelei között 2020. március 18. napjáig létrejött fennálló hitelek törlesztésére.

Mit jelent a fizetési moratórium?

 • A moratórium alatt Ön tőke, kamat és díjfizetésére haladékot kap.
 • A moratórium azonban nem jelent sem tartozáselengedést, sem kamatmentességet: a fizetési moratórium ideje alatt felhalmozódott kamatot a moratórium lejártát követően esedékessé váló törlesztőrészletekkel együtt a fizetési moratórium lejártát követően meg kell fizetnie.
 • A törlesztőrészlet a moratórium lejáratát követően nem módosul, azonban a futamidő nemcsak a moratórium időszakával, hanem további hónapokkal hosszabbodik meg, amíg Ön nem fizeti vissza a teljes tartozását.
 • A kamatra vonatkozó fenti szabályokat alkalmazni kell a díjakra is.

Mettől meddig tart a fizetési moratórium?

 • A fizetési moratórium 2020. március 19-én automatikusan életbe lépett és 2020. december 31-ig tart.
 • A moratórium fennállása alatt lejáró szerződések 2020. december 31-éig meghosszabbodnak.

Mi történik a moratórium végén?

 • A moratórium segítség lehet azoknak, akiknek a jövedelme átmenetileg jelentősen lecsökken.
 • A halasztás végén azonban ismét kötelező lesz befizetnie havi rendszeres törlesztését, továbbá a moratórium alatt felhalmozódott összeget is a meghosszabbított futamidő alatt!
 • A törlesztőrészlet a moratórium lejáratát követően nem módosul, azonban a futamidő nemcsak a moratórium időszakával, hanem további hónapokkal hosszabbodik meg, amíg Ön nem fizeti vissza a teljes tartozását.

Folytathatom a fizetést?

 • A kormányrendelet lehetőséget biztosít arra, hogy a szerződés szerinti törlesztését változatlanul, az eredeti szerződési feltételek szerint teljesítse, ezzel elkerülve a szerződés futamidejének a meghosszabbítását.
 • Javasoljuk, hogy amennyiben élethelyzete engedi, folytassa hitelének havi rendszeres törlesztését, hogy ne hosszabbodjon a futamidő a moratórium lejártával.

Fizethetek-e kevesebbet a moratórium időszaka alatt?

 • Igen, a szerződés szerinti törlesztőrészleteihez képest fizethet kevesebbet is a moratórium alatt.
 • Ebben az esetben ennyivel csökken a tartozása a moratórium időszakában, így kevesebb marad a moratórium utánra.

Mit tegyek, ha tovább szeretném fizetni a hitelem?

 • Ennek jelzésére a Cofidis lehetőséget biztosít, amely nyilatkozat a jövőben visszavonható arra az esetre, ha fizetési nehézségei támadnának.
 • Ha most nem tesz nyilatkozatot, azt a későbbiekben is bármikor megteheti, az esetleges befizetéseivel csökkeni fog a tartozása a moratórium utáni időszakra.
 • A nyilatkozati minta közzétételéig szíves türelmüket kérjük.
 • Hamarosan telefonos csatornáinkon is lehetővé tesszük, hogy nyilatkozzanak a törlesztési moratóriumról.

Üdvözlettel:
Cofidis Magyarországi Fióktelepe

ELÉRHETŐSÉGEINK A RENDKÍVÜLI HELYZETBEN

Tisztelt Ügyfelünk!

Az új típusú koronavírus terjedésének megelőzése érdekében személyes ügyfélszolgálatunk működésében korlátozásokat vezettünk be.

Kérjük, hogy az egészségügyi kockázatok mérséklése érdekében személyes ügyfélszolgálatunkhoz csak halaszthatatlan és más módon el nem intézhető esetben forduljon.

Továbbra is az otthonról, kényelmesen és biztonságosan elérhető digitális megoldások használatát javasoljuk:
ügyfélszolgálatunk pénzügyi szakértői rendelkezésre állnak több csatornán is - telefonon, e-mailen vagy videó chat formájában.

Ha a személyes ügyfélszolgálatunk felkeresése mégis elengedhetetlen lenne, kérjük, hogy vegye figyelembe a következőket:

 • Egészségvédelmi okból a személyes ügyfélszolgálat ügyfélterében egyidejűleg tartózkodó személyek számát korlátozzuk.
 • Ha többen vannak a helyiségben kérjük kint várakozzon, és csak akkor lépjen be, ha egy másik ügyfél távozik.
 • A személyes ügyintézés során is biztosítjuk a megfelelő fizikai távolságot munkatársaink és ügyfeleink között.
 • Az ügyféltérben kézfertőtlenítő szereket helyeztünk el, kérjük, használja ezeket belépést követően.
 • A várakozási idő a megszokottnál hosszabb lehet, kérjük szíves megértését és türelmét!

Hasznos információk a járvánnyal kapcsolatban:

A világhálón több valótlan hír is megjelenhet a koronavírussal kapcsolatban. Figyeljen arra, hogy mindig megbízható forrásokból tájékozódjon.

Az alábbi oldalakon friss és hiteles információk találhatók:

Üdvözlettel:
Cofidis Magyarországi Fióktelepe

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatjuk, hogy az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) 2018. május 25-i alkalmazandó válásától új, frissített adatkezelési tájékoztatót alkalmaz a Cofidis Magyarországi Fióktelepe és – a Cofidis által nyújtott gépjármű-finanszírozáshoz kapcsolódó biztosításokat nyújtó - CARDIF Biztosító Zrt. és CARDIF Életbiztosító Zrt is. A Cofidis adatvédelmi tájékoztatója elérhető itt, a CARDIF biztosítók adatkezelési tájékoztatói elérhetők itt.

EGYÉB KÖZLEMÉNYEK

KÖZLEMÉNY FIÓKIRODÁK MEGSZŰNÉSÉRŐL

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 4029 Debrecen, Csapó utca 63. fszt. 4., a 9026 Győr, Nagysándor József utca 31. (Győri ETO Park), a 3526 Miskolc, Arany János tér 1., a 9700 Szombathely, Jászi Oszkár utca 1. és a 7626 Pécs, Felsővámház utca 16-18. sz. alatti irodáink 2020. február 28. napján megszűnnek.

Az 1133 Budapest, Váci út 96-98. sz. alatti irodánkban továbbra is állunk Ügyfeleink rendelkezésére. Az 1133 Budapest, Váci út 96-98. sz. alatti irodánk elérhetősége, ügyfélfogadási ideje a ’Kapcsolat’ menüponton belül az ’Elérhetőségek’ alpont alatt található.
2019. május 20-án email formájában kiküldött reklámanyagunkban az Adósságrendező Hitel referencia THM-jét (3 000 000 Ft, 60 hónap) hibásan 13,936%-nak tüntettük fel. A helyes referencia THM 13,36%. Természetesen az ekkor elfogadott hitelek referencia THM-je (3 000 000 Ft, 60 hónap) is 13,36% volt, nem 13,936%.