Cofidis Blog

Hitelesen a személyi hitelről

Hitelesen a személyi hitelről

Hitelhez, személyi kölcsönhöz ma már akár online folyamat során, önkiszolgáló módon is könnyen hozzájuthatunk, azonban ha először tervezünk hitelt vagy kölcsönt felvenni, jól jöhet némi segítség az elinduláshoz. Cikkünkben összefoglaltuk, mi mindenre érdemes figyelni hitelfelvétel előtt.

Avagy ezek a teendők, amikor személyi kölcsönt választunk

Ha személyi kölcsönről beszélünk, akkor leginkább a váratlan élethelyzetek, nagyobb, nem tervezett kiadások jutnak eszünkbe. Hitelhez ma már igen gyorsan, akár online folyamat során, önkiszolgáló módon is hozzájuthatunk. De mik azok a lépések, amiket nem árt ismerni és jól megfontolni, mielőtt elindítjuk az igénylést, illetve mi mindenre érdemes figyelnünk kölcsön felvétele előtt? Összefoglaló a személyi kölcsönökre vonatkozó legfontosabb kérdésekről.

Képzeljük el, hogy éppen egy nagy házfelújítási munka közepén vagyunk, a mesterek a munka során azonban egyre több és több hibát fedeznek fel, amelyet a ház építésekor elrontottak, ezek kijavítása nélkül pedig nem folytatódhatnak a munkálatok. A plusz javítások sajnos a költségekbe nincsenek belekalkulálva, a házat pedig szeretnénk minél hamarabb lakható és biztonságos állapotban tudni.

Esetleg szeretnénk magunkat átképezni, nyelvtanfolyamra vagy továbbképzésre járni, azonban nem áll rendelkezésünkre egyben az az összeg, amivel a jövőnkbe tudnánk fektetni, de nem akarunk lemaradni a tanfolyamról.

Azzal a példával pedig valószínűleg sokan tudnak azonosulni, amikor tavaly számos család tagjai a munkahelyről és iskolából a digitális térbe kényszerültek, miközben az egyes háztartásokban lévő digitális eszközök száma alacsonyabb volt a dolgozni, tanulni vágyó lakókénál. Nem sok idő állt a laptopok, okoseszközök beszerzésére.

Ismerünk olyan nem várt szituációkat, amelyek okos gazdálkodással megoldhatóak, de gyakori, hogy a pénzre viszonylag rövid időn belül szükségünk van – ilyenkor jó megoldásnak bizonyulhat egy személyi kölcsön, amelyet az igényeinkhez és adott élethelyzetünkhöz igazodva választhatunk ki.

Tudtad? A Cofidisnél akár már 2 napon belül a számládon lehet a kívánt összeg! (Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel igénylése esetén, és amennyiben az elvárt dokumentumok rendelkezésre állnak.)

Így válasszunk személyi kölcsönt

Ahogy fogyasztási cikkekből, úgy hitelfajtákból is számtalan elérhető a piacon – de hogyan lehet kiigazodni köztük, és mi alapján válasszunk?

Mindenekelőtt járjunk utána, milyen feltételekhez kötött a személyi kölcsön felvétele, és hogy megfelelünk-e ezeknek a feltételeknek: például van-e igazolható, rendszeres jövedelmünk, megfelelő hosszúságú munkaviszonyunk vagy saját névre szóló bankszámlánk, amelyre a jövedelmünk érkezik.

Emellett a következő kérdéseket is érdemes feltenni magunknak ahhoz, hogy felelős döntést hozzunk:

  • Miért van szükségünk kölcsönre? Például autót tervezünk venni vagy inkább szabadon elkölthető összeget szeretnénk?
  • Van-e már valahol meglévő hitelünk? Amennyiben igen, tudjuk-e rendszeresen fizetni a törlesztőrészletet?
  • Számolnunk kell-e plusz költségekkel az ügyintézés során (pl. hitelbírálati díj), és ha igen, ez mekkora összeget jelent?
  • Fix vagy változó kamattal kell számolnunk?

A mai digitális világban már nem számít újdonságnak, hogy egy laptop előtt ülve is el fel tudunk venni hitelt vagy személyi kölcsönt, ebben például a Cofidis élen jár. A gyorsaság és a hatékonyság érdekében személyi kölcsön felvételéhez a Cofidis 100% online ügyintézést biztosít akár videóhívással, akár az önkiszolgáló szolgáltatáson keresztül. Ami szintén megkönnyíti a folyamatot, hogy az aláírással sem kell bajlódni, hiszen a hangalapú módszerrel ez is könnyedén elintézhető online.

Tudtad? A Cofidis Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitele egy kiszámítható, a futamidő végéig fix kamatozású személyi kölcsön.

Személyi Kölcsön ABC

Ha még soha nem vettünk fel hitelt, esetleg a pénzügyi tudatosság gyakorlása nem tartozott eddig a prioritásaink közé, érdemes időt szánni arra, hogy megértsük az egyes, személyi kölcsönhöz kapcsolódó kifejezéseket, és hogy átlássuk, ezek hogyan befolyásolják a mi konkrét helyzetünket. Nézzük lépésről lépésre!

Előminősítés: A pénzügyi intézmény megvizsgálja a hiteligénylő anyagi helyzetét, a visszafizetés kockázatait, és a vizsgálatok alapján készít előminősítést róla. A Cofidis előminősítése díjmentes.

Hitelbírálat: Annak elbírálása, hogy a hiteligénylő jogosult-e a kölcsön felvételére. A kérelmezőtől bekért adatok alapján a hitelintézet azt próbálja felmérni, hogy mekkora a nemfizetés valószínűsége.

Hitelbírálati díj: a hitelbírálati eljárás lefolytatásának díja.

Tudtad? A Cofidis_nél egyik személyi kölcsön esetében sincs hitelbírálati díj és folyósítási jut_alék, így rejtett költségek nélkül, kiszámítható módon igényelhetőek.

Referencia THM: Minden hitelintézet ugyanolyan összegű és futamidejű kölcsönre köteles a referencia THM-et kiszámolni. Ennek célja az, hogy így összehasonlíthatóvá váljanak az egyes pénzintézetek által kínált hiteltermékek.

THM: Teljes hiteldíj mutató, amelyből kiderül, hogy az adott hitel felvétele után az adósnak egy év alatt a tőkén túl mekkora összeget kell visszafizetnie.

Kamat: Az a kölcsönösszeg százalékában meghatározott összeg, amelyet az adós a pénzintézet által nyújtott kölcsön használatáért fizet.

Késedelmi kamat: Pénztartozás esetén a kötelezett által a késedelembe esés időpontjától kezdve a jogosultnak fizetendő, általában százalékos formában meghatározott pénzösszeg.

Még többre vagy kíváncsi? Kattints a Cofidis Hitelszótárra!

Kalkuláljunk: Most akkor mennyire is van szükségem?

Nem könnyű eligazodni a különböző THM-ek és futamidők számai között, erre azonban van egy egyszerű, szemléletes megoldás: ez a Cofidis Hitelkalkulátora, amely néhány kattintással megmutatja, hogy mekkora törlesztőrészlettel számolhatunk meghatározott összeg felvételekor.

Például, ha 3 000 000 forintra van szükségünk, és ezt 60 hónap alatt szeretnénk visszafizetni, a havonta törlesztendő összeg 61 631 forint lesz, a visszafizetendő teljes összeg pedig 3 697 860 forint.

Tudtad? Ha biztosra szeretnél menni, köss Hitelbiztosítást, amely a Cofidisnél meglévő és új hitelhez is igényelhető, többféle csomagban. Választás szerint csak halálesetre, vagy munkanélküliség, munkaképesség-csökkenés és keresőképtelenség esetére is segítséget nyújt.

A papírkötegek és a sorban állás már a múlté

Ha sikerült alaposan átgondolnunk a feltételeket, és kiválasztottuk a személyi kölcsönt, amelyet fel szeretnénk venni, már csak a tettek mezejére kell lépnünk. Aki még nem állt hitelfelvétel küszöbén, könnyen gondolhatja, mindent személyesen, hosszú sorban állások mellett, papírkötegek között kell intézni. Ennek azonban nem kell így történnie. A hitelfelvételt akár otthonról, ügyintézők és papírmunka nélkül is el lehet intézni. Az önkiszolgáló hitelfelvétellel a nap 24 órájában, a hét minden napján megköthető a szerződés, akár szóbeli nyilatkozattal is. Lássuk a folyamatot!

  • Az online előminősítés során néhány kérdés megválaszolása után megtudhatjuk, milyen összegre vagyunk jogosultak.
  • A szerződéstervezet letölthető vagy e-mailben kérhető.
  • Ezután fel kell töltenünk a hitelbírálathoz szükséges dokumentumokat. Mire van ilyenkor szükség? Kattints a linkre!
  • A feltöltött dokumentumok alapján elkészül a végleges bírálat, amelyről e-mailes tájékoztató érkezik.
  • Ezután az Önkiszolgálóban gyorsan és egyszerűen megköthető a szerződés: bármikor és bárhonnan, szóbeli nyilatkozattal és hangaláírással.
  • Végül a szerződés megkötését gyors, akár 24 órán belüli hitelfolyósítás követi.

„A Cofidis munkatársai szakértelmükkel ott állnak ügyfeleink mellett a teljes folyamat során, amennyiben ezt igénylik” – hangsúlyozza Köhler Beáta, a Cofidis Magyarországi Fióktelepének marketing és termékmenedzsment igazgatója.

Ahhoz, hogy megfontoltan és felelősségteljesen tudjunk személyi kölcsönt igényelni, a hitelfelvételt alapos utánajárásnak és döntésnek érdemes megelőznie; az ügyintézés ezután már gördülékeny és gyors folyamat lesz.

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel referencia THM:
10,90% (3 millió Ft és 60 hónap esetén)

További cikkek