Hitel monitor

2023. IV.

Így legyen stresszmentes a karácsony!
Így legyen stresszmentes a karácsony! Vélemény
Így legyen stresszmentes a karácsony!

Meghitt hangulat a családdal, barátokkal, tökéletes ajándékok a fa alatt, elégedettség és nyugalom... Legalábbis ilyennek kellene lennie a nagykönyv szerint. Sokak számára ez az egyik leginkább várt ünnep az évben, ugyanakkor számtalan feszültségforrástól sem mentes, bármennyire is „illene” kitörő örömmel megélni ezt az időszakot. Megmutatjuk, mit tehetünk, hogy aggodalom és felesleges bosszankodás nélkül teljen.

2024.02.29
Pénzügyileg egyre tudatosabban várjuk az ünnepeket
Pénzügyileg egyre tudatosabban várjuk az ünnepeket Vélemény
Pénzügyileg egyre tudatosabban várjuk az ünnepeket

Még mindig gyakran találkozni azzal a véleménnyel, mely szerint az emberek olyannyira felelőtlenek, hogy sokszor még a karácsonyi ajándékozást is hitelből oldják meg, nem gondolva arra, hogy az ünnepek mindössze néhány nap után véget érnek, ellenben a hitel visszafizetése akár éveket vehet igénybe. De vajon megalapozottak ezek a vélemények? Nos mondhatnánk, hogy nem zörög a haraszt, ugyanakkor a korábbi jegybanki adatok, illetve egy friss kutatás alapján is úgy tűnik, hogy mostanra az emberek sokkal tudatosabban nyúlnak a hitelekhez.

2024.02.29
20 százalékkal nőtt a karácsonyi büdzsé
20 százalékkal nőtt a karácsonyi büdzsé Kutatás
20 százalékkal nőtt a karácsonyi büdzsé

Ünnepi kiadásokra 118 000 forinttal terveznek idén a magyarok, akik pedig ajándékoznak, 47 000 forintos keretben gondolkodnak. A többség az aktuális havi jövedelméből fedezi a költségeket és van, aki évvégi pulykapénzre is számít a munkáltatójától. A karácsonyfa nem lesz kisebb, a nagy ünnepi sütés-főzéshez pedig az anyagi nehézségek idején is ragaszkodunk – derült ki a Cofidis Hitel Monitor reprezentatív kutatásából.

2024.02.29