Hitel monitor

2022. I.

A közös kasszához nem kell közös bankszámla
A közös kasszához nem kell közös bankszámla Kutatás
A közös kasszához nem kell közös bankszámla

A magyarok többsége szerint úgy is lehet közös kasszán egy pár, ha a bankszámlájuk nem közös – derült ki a Cofidis Hitel Monitor reprezentatív kutatásából, amely ezúttal a családi pénzügyeket vizsgálta. A válaszadók 33%-a állítja, hogy kényelmesen kijön a jövedelméből, ugyanakkor a magyarok kétharmadának hiányos a családi kasszája. A kényelmes élethez ez a hiány havi szinten a többségnek (34%) mintegy 100.000 forintot jelent. A közeljövőben hitelt tervezők 11 százaléka éppen a közös bevételek és kiadások egyensúlyban tartása miatt venné igénybe valamelyik pénzintézet segítségét.

2024.02.29
Közös az ágy, közös a kassza?
Közös az ágy, közös a kassza? Vélemény
Közös az ágy, közös a kassza?

Egy párkapcsolatban sok mindenről kell egyeztetni, így az anyagiak kérdése sem lehet tabu. A pénzhez való hozzáálláson sok múlik: a megélhetés, az életstílus, a társadalmi státusz, sőt kihat az értékrendre, jövőképre, önbecsülésre is. A Cofidis év eleji Hitel Monitor felmérése két önmagában is izgalmas témát együttesen jár körbe: a párkapcsolat és a pénz kérdéskörét.

2024.02.29
Ki a családban a pénzügyminiszter?
Ki a családban a pénzügyminiszter? Vélemény
Ki a családban a pénzügyminiszter?

Magyarországon a KSH adatai szerint egyre jobban élnek az emberek, a bérek gyorsabb ütemben emelkednek, mint az árak, és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) negyedévről negyedévre közzétett, a háztartások vagyonáról szóló adatai szerint is egyre több pénz van a családoknál. Ezekből a statisztikákból ki lehet ugyan számolni az átlagot, elosztani a teljes vagyont a valamivel több mint négymillió háztartás számával, de a jellemző középértéket nem kapja meg az újságíró.

2024.02.29