Cofidis gyorskölcsön

Cofidis gyorskölcsön lehetőségek

Bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy hirtelen egy kisebb-nagyobb összegre lesz szükségünk: háztartási gépeink, gépjárművünk meghibásodása, egy nem várt csőtörés vagy viharkársoha nem jön jól. Vehetünk fel kölcsönt esküvőre, sőt nyaralásra is. Ha a szükséges összeg nem áll rendelkezésünkre, a gyorskölcsön megoldást jelenthet problémánkra. Rövid idő alatt juthatunk akkora összeghez, amellyel fedezni tudjuk felmerült kiadásainkat.

 

Mit kell tudnunk a gyorskölcsönökről általában?

A Magyar Nemzeti Bank pénzügyi navigátora szerint a gyorskölcsön gyorsan és könnyen felvehető, rövid futamidejű, kisösszegű hiteltípus.

A gyorskölcsön legnagyobb előnye kétségkívül a gyors hitelbírálat: a pozitív hitelbírálatot követően akár pár óra alatt megtörténhet a**kölcsön folyósítása. A kapott összeg szabadon felhasználható, nem kell igazolnunk a bank felé, hogy mire költöttük el. Összege általában pár százezertől egymillió forintig terjed, de találhatunk példát ennél magasabb igényelhető hitelre is. Egy jelzáloghitellel szemben nincs szükségünk ingatlanfedezetre, a fizetésünk fogja ezt a szerepet betölteni.**

Melyek a gyorskölcsön legfőbb előnyei?

A gyorsaság mellett a kényelem és az egyszerűség is a gyorskölcsön előnyei közé sorolható. Van lehetőség személyes ügyintézésre, de akár interneten is lebonyolítható az egész folyamat: itt nyújtjuk be igényünket és az egyes pénzintézetek által kért dokumentumokat, igazolásokat is. Az összeg szabadon felhasználható, gyorsan, fedezet bevonása nélkül igényelhető, így gyors megoldást jelenthet hirtelen felmerülő pénzügyi igényeink fedezésére.

Vannak hátrányai is a gyorskölcsönnek?

Természetesen a gyorsaságnak megvannak a maga “hátrányai” is. A felvehető összeg viszonylag alacsony, jellemzően egymillió forintos felső határral, amellyel egy-egy komolyabb beruházást, lakásfelújítást vagy gépjárművásárlást nem lehet fedezni. Ha ennél nagyobb összegre lenne szüksége, akkor akár személyi kölcsönre is érdemes lehet gondolni. A gyorsaság másik ára a személyi kölcsönökkel összevetve a magasabb teljes hiteldíj mutató (THM), amely így összességében nagyobb terhet jelenthet az adós számára.

A gyorskölcsön felvételének kritériumai

A gyorskölcsön felvétele tehát egy gyors és egyszerű folyamat, azonban a pénzintézetek által támasztott követelményeknek meg kell felelni, az előírt dokumentumokat be kell nyújtani.

Milyen előfeltételek szükségesek a gyorskölcsön felvételéhez?

●       A gyorskölcsön felvétele általában nincs szigorú előfeltételekhez kötve. Főszabály szerint minden, 18. életévét betöltött személy igényelheti, aki magyarországi lakcímmel és állandó jövedelemmel, legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik.

●       Az egyes pénzintézetek további követelményeket írhatnak elő, mint havi jövedelmünk minimális összegét vagy magasabb betöltött életkort.

●       Értelemszerűen nem juthat gyorskölcsönhöz az, aki a fenti feltételeknek nem felel meg, például nem rendelkezik 3 hónapos munkaviszonnyal jelenlegi munkahelyén.

●       Valamint kizáró ok lehet, ha az igénylő szerepel a KHR negatív adóslistáján. Az egyes pénzintézetek eltérhetnek abban, hogy előírják-e kizáró okként ezt a körülményt, azonban a legtöbb esetben számolni kell vele.

Milyen dokumentumok szükségesek a hitel felvételéhez?

Egy gyorskölcsön igénylése esetén alapvetően két dolgot kell igazolnunk: személyazonosságunkat és jövedelmi viszonyainkat. Általában a következő dokumentumokra lesz szükségünk egy gyorskölcsön igényléséhez, ugyanakkor minden esetben érdemes a kiválasztott pénzintézetnél előzetesen tájékozódni, mivel jelentős eltérések lehetnek a hitelfelvételi folyamatban az egyes hitelintézetek között:

●       érvényes személyazonosító okmányokra és lakcímkártyára illetve

●       30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolásra,

●       saját névre szóló közüzemi számlára és

●       bankszámlakivonatra, amennyiben nem a számlavezető banknál igényeljük a gyorskölcsönt.

Hogyan zajlik a gyorskölcsön felvétele?

A gyorskölcsön egyik nagy előnye az egyszerű igénylés és a gyors hitelbírálat. Napjainkban az igénylés akár teljesen online is történhet. Nem kell mást tennünk, mint első lépésként kiválasztani a legszimpatikusabb konstrukciót: ehhez be kell állítani a felvenni kívánt összeget és a futamidőt, valamint meg kell adni a havi nettó jövedelmét. Használjuk a Cofidis hitelkalkulátort, majd kérjünk visszahívást!

Ezt követi egy előminősítés, amelyet a megadott adatok alapján végez el a pénzintézet. A pénzintézet megvizsgálja azt is, hogy az igénylő a Magyar Nemzeti Bank által előírt, a túlzott eladósodást megakadályozó követelményeknek meg tud-e felelni. Pozitív előzetes bírálat esetén a hitelintézet megküldi a szükséges nyomtatványokat, amelyekkel igazolhatjuk a gyorskölcsön felvételére való alkalmasságunkat.

Hogyan történik a szerződéskötés?

A szerződéskötés történhet online vagy személyesen is. A személyes szerződéskötés a hagyományos utat követi, míg online az egész folyamat akár teljesen papírmentes is lehet, igény szerint azonban van lehetőség papíralapú szerződéskötésre is - a másik két lehetőség a szóbeli szerződés, valamint az elektronikus aláírás alkalmazása.

Ekkor kapunk egy belső linket a hitelintézettől, amelyre kattintva elérhetővé válik a videóazonosítás lehetősége. Arra kell figyelni, hogy a szerződéskötés alatt egy csendes, zárt helyiségben tartózkodjunk és legyenek nálunk a személyazonosító okmányaink, ugyanis ezeket be kell majd mutatni az ügyintézőnek. Valamint legyenek biztosítottak a videóazonosítás technikai feltételei, mint a megfelelő eszköz, amely laptop vagy mobiltelefon is lehet, webkamera és stabil WiFi kapcsolat.

Cofidis gyorskölcsönök

Nézzünk is meg két remek, rejtett díjaktól és költségektől mentes Cofidis gyorskölcsön konstrukciót.

Cofidis Fapados Kölcsön

A Cofidis Fapados Kölcsön egy egyszerű, rejtett költségek és extra szolgáltatások nélkül igényelhető szabad felhasználású személyi kölcsön. Gyorskölcsön is abban az értelemben, hogy pozitív elbírálás esetén már 24 óra alatt számlánkra is utalhatják az igényelt összeget.

Az igényelhető kölcsön összege azonban lényegesen magasabb, mint a legtöbb gyorskölcsön esetében, hiszen alsó határa 800 000 forint, a felvehető legnagyobb összeg pedig 10 millió forint. A kölcsön futamideje pedig 36 és 84 hónap között választható.

Mint más szabad felhasználású személyi hiteleknél, a Cofidis Fapados Kölcsön esetében sincs szükségünk ingatlanfedezetre. Minden 18. életévét betöltött személy igényelheti, aki legalább 3 hónapos munkaviszonnyal rendelkezik, nyugdíjas vagy egyéni vállalkozóként legalább 2 éve megkezdte a tevékenységét és rendszeres havi jövedelme legalább nettó 130.000 Ft. A kölcsön előnye, hogy gyors és teljes mértékben online ügyintézés mellett igényelhetünk olyan jelentősebb összeget, amelyeket akár nagyobb beruházásokra vagy értékesebb vagyontárgyak vételére is fordíthatunk.

Fapados Kölcsön Referencia THM:
15,90% (3 millió Ft és 60 hónap esetén)

Cofidis Megújuló Hitel

A Cofidis Megújuló Hitel egy ingyenesen rendelkezésre álló hitelkeret, amelyhez folyósítási, számlavezetési vagy kényelmi díj nem kapcsolódik és ha nem használjuk, akkor kamatot vagy más díjat sem kell fizetni utána.

Szintén gyorsan és egyszerűen igényelhető hitelkeret, teljesen online ügyintézéssel. A konstrukció nagyon rugalmas, az ingyenes előtörlesztésnek köszönhetően bármikor visszatölthetjük a hitelkeretet, amely ezt követően újra igénybe vehetővé válik. Ekkor a havi törlesztőrészlet nem változik, hanem a hátralévő futamidő nő meg.

Tekintettel arra, hogy szabad felhasználású hitel, arra költhetjük el, amire csak szeretnénk. A Fapados hitelhez hasonló feltételekkel vehető igénybe annyi lényeges különbséggel, hogy csak 70 000 Forint rendszeres havi nettó jövedelem szükséges igényléséhez, és az összeg akár 1 napon belül is bankszámlánkra érkezhet.

Cofidis Megújuló Hitel referencia THM:
23,97% (1,5 millió Ft és 56 hónap esetén)
26,1% (0,5 millió Ft és 37 hónap esetén)

Ezeket gondoljuk át gyorskölcsön felvétel előtt

Egy gyorskölcsön igénylése során az elsődleges szempont, amelyet mérlegelni szükséges, hogy valóban szükségünk van-e a hitelre, nincs e más lehetőség előttünk. Ha elromlott egy háztartási berendezés, érdemes számba venni a javítás lehetőségét is vagy végiggondolni, hogy nem tudjuk-e másképp kigazdálkodni ennek árát.

Ha a kölcsön felvétele mellett döntünk, alapos megfontolást igényel a vállalt havi törlesztőrészlet kiszámítása. Ezt elvégezhetjük akár noteszunkban is, elővehetünk egy számológépet és egy üres lapot, vagy használhatjuk a különböző internetes oldalon a kifejezetten erre a célra készített költségvetés-számító programokat is.

Fontos, hogy vegyük számba valamennyi felmerülő kiadásunkat, a havi rendszerességgel fizetett számláinkat, esetleg más fix havi fizetési kötelezettségeinket. Emellett gondoljunk a nem várt eseményekre is, mint például egy újabb, hasonlóan nagyobb összegű kiadás felmerülése vagy egy hosszabb ideig tartó keresőképtelenség.

Fontos, hogy megfelelően nyújtsunk be minden dokumentumot, igazolást, amit az adott pénzintézet előírt, ugyanis egyetlen hiányosság esetén is elutasítják a hitelkérelmet. Ha bármi nem világos, például nem értjük valamelyik fogalom jelentését vagy a minket terhelő kötelezettségek pontos tartalmát, kérdezzünk rá a bankunknál. A szerződést pedig minden esetben alaposan olvassuk el, mielőtt aláírnánk azt!

Hogyan zajlik a gyorskölcsön törlesztése?

Hitelkonstrukciónként változik, hogy lehetséges-e a részleges vagy teljes előtörlesztés, amennyiben igen, úgy ezt ingyenesen vagy további díjak fejében lehet-e megtenni. Végtörlesztésről pedig akkor beszélünk, amikor sikerült a hitel teljes összegét kiegyenlíteni.

Milyen buktatói lehetnek a gyorskölcsönnek?

A legnagyobb buktató, ha nem tudjuk a szerződésben vállalt feltételek szerint visszafizetni azt. Éppen ezért fontos, hogy minden hitelfelvételt pontos mérlegelés és tervezés előzze meg. Ha rendszeresen elmaradunk a törlesztőrészletek megfizetésével, akkor a pénzintézet felmondhatja a szerződést, amivel a teljes még fennálló kölcsönösszegegy összegben válik esedékessé.

Ha több mint 90 napos tartozást halmozunk fel, akkor felkerülünk a korábban már említett KHR, azaz a Központi Hitelinformációs Rendszer negatív részébe. A korábban BAR listaként ismert nyilvántartás célja, hogy a hitelintézetek abból adatokat kapjanak a hitelt igénylők személyek hitelképességének megállapításához. Amennyiben a listára felkerülünk, úgy a későbbiekben nem valószínű, hogy kaphatunk kölcsönt más pénzintézettől.

Összegezés

Mint minden pénzügyi kötelezettségvállalásnál, a gyorskölcsön igénylésénél is kellő körültekintéssel kell eljárnunk, minden esetben el kell olvasnunk a rettegett apróbetűs részeket is, hogy végeredményben a kölcsön teljes díja ne legyen nagyságrendekkel nagyobb, mint ahogyan terveztük.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy megbízható pénzintézetet válasszunk. A Cofidisnál az átlátható üzlet- és ügyfélpolitikának köszönhetően nem kell tartanunk ezektől a kellemetlen meglepetésektől. A Cofidis hitelkalkulátorával pedig kényelmesen és biztonságosan tervezhetjük meg pénzügyeinket.

Kapcsolódó cikkek