Hitel monitor

2023. II.

Tízből négyen gyűjtenek a nyaralásra
Tízből négyen gyűjtenek a nyaralásra Kutatás
Tízből négyen gyűjtenek a nyaralásra

Bár a magyarok 61 százaléka úgy véli, jobban tud spórolni és ügyesebben be tudja osztani a pénzt, mint egy évvel korábban, honfitársaink háromnegyedének mégis hiányos a családi kasszája. Tudatosan készülnek az idei vakációra is: tízből négyen kifejezetten spórolnak erre a célra, az utazást tervezők harmada több mint fél éve gyűjt. A magyar családok átlagosan 170 ezer forintot költenek a nyári pihenésre, akik pedig nem indulnak útnak, azok 57 ezer forintot szánnak a kikapcsolódásra – derült ki a Cofidis Hitel Monitor reprezentatív kutatásából.

2024.02.29
Megküzdési stratégiák változó világunkban
Megküzdési stratégiák változó világunkban Vélemény
Megküzdési stratégiák változó világunkban

Kezdjük egy jó hírrel: amellett, hogy az elmúlt években szinte nap mint nap a saját bőrünkön tapasztaljuk a „csak a változás állandó” közhelyes bölcsesség jelentését, egy friss kutatás alapján úgy tűnik, hogy a magyarok nagy része egyre hatékonyabb módon kezeli a változással együtt járó stresszt is. Vajon mit tehetünk ilyenkor, mi az, ami számít?

2024.02.29
Jóval alacsonyabb fordulatszámon pörög a lakossági hitelpiac – és ez nem feltétlenül baj
Jóval alacsonyabb fordulatszámon pörög a lakossági hitelpiac – és ez nem feltétlenül baj Vélemény
Jóval alacsonyabb fordulatszámon pörög a lakossági hitelpiac – és ez nem feltétlenül baj

A múlt év eleji csúcsok után látványosan fogyni kezdett a lendület a lakossági hitelpiacon. A csökkenés ugyanakkor termékenként eltérő mértékű, és az is jól látszik, hogy nem a piac befagyásáról van szó, hanem a bizonytalanabb gazdasági környezetre adott válaszul halasztják el egyes hitelfelvételi döntéseiket a háztartások. A Cofidis felmérésének eredményei szerint pedig mára a napi pénzügyeknél is kialakította a nehezebb gazdasági környezettel kapcsolatos megküzdési stratégiáit a lakosság.

2024.02.29