Hitel monitor

2023. I.

Nyerésre áll a józan paraszti ész
Nyerésre áll a józan paraszti ész Vélemény
Nyerésre áll a józan paraszti ész

Ez a válság nem az a válság, amitől egy éve tartottunk, a növekvő kockázatok azonban így is kikényszerítették a háztartások szintjén a felelős pénzügyi döntéseket, aminek láthatóan van eredménye.

2024.02.29
Élet a változó időkben – 5 tipp a tudatos tervezéshez
Élet a változó időkben – 5 tipp a tudatos tervezéshez Vélemény
Élet a változó időkben – 5 tipp a tudatos tervezéshez

Van egy ősi mondás, amely úgy tartja: „Ha rosszat akarsz valakinek, kívánd, hogy változó időkben éljen”. Az elmúlt évekre visszatekintve mindannyian pontosan átérezzük, mennyire találó „rosszkívánság” is ez, hiszen az állandó változásnál és a folyamatos alkalmazkodásnál bizony kevés dolog teszi jobban próbára az ember testi-lelki erőforrásait. Ezért is lényeges tudatos lépésekkel segíteni magunkat abban, hogy újra biztos talajra leljünk, és terveket szőve bátran tekinthessünk a jövőbe.

2024.02.29
Tovább spórolnának a rezsin a magyarok
Tovább spórolnának a rezsin a magyarok Kutatás
Tovább spórolnának a rezsin a magyarok

A magyar háztartások 40 százaléka tervez energiatakarékossági beruházásokat, azonban a zöld szempontok előtt egyértelműen a spórolás a cél. A tervek megvalósulását hátráltatja, hogy a többségnek mintegy 200 000 Ft hiányzik havi szinten a családi kasszából a kényelmes élethez. Ugyanakkor a 2022 októberi mélyponthoz képest derűlátóbb a családi kassza hangulatindex, és visszatért a tavaly májusi szintre – derült ki a Cofidis Hitel Monitor reprezentatív kutatásból.

2024.02.29