Hitel monitor

2021. IV.

Stressz, fáradtság, izgalom... Milyen érzelmekkel állunk idén a karácsonyhoz?
Stressz, fáradtság, izgalom... Milyen érzelmekkel állunk idén a karácsonyhoz? Vélemény
Stressz, fáradtság, izgalom... Milyen érzelmekkel állunk idén a karácsonyhoz?

A járvány változást hozott az élet minden területén. Ez alól az ünnepek sem jelentenek kivételt. Ám tévedünk, ha azt gondoljuk, csak negatív hatásai voltak a korlátozásoknak.

2024.02.29
Kis karácsony vagy nagy karácsony?
Kis karácsony vagy nagy karácsony? Vélemény
Kis karácsony vagy nagy karácsony?

Az utóbbi évek egyik legellentmondásosabb ünnepi időszaka előtt állunk. Bár a koronavírus-járványban nem fertőződnek meg kevesebben, mint egy éve, sőt, az oltás megléte miatt most többen tervezik a karácsonyi ajándékaikat nem online, hanem személyesen, a plázákban beszerezni. Kérdés, mennyiért és miből? Az infláció kilencéves csúcson, aminek árdrágító hatását már egy ideje érezzük a saját bőrünkön. Ez elvileg a költekezés visszafogására ösztönözhet, ugyanakkor a novemberben kifizetett nyugdíjprémium és a jövő év elején beérkező szja-visszatérítés kiadásokra sarkallhat.

2024.02.29
Idén nem lesz fényűző a karácsony
Idén nem lesz fényűző a karácsony Kutatás
Idén nem lesz fényűző a karácsony

A koronavírus járvány gazdasági hatásai az idei ünnepeken is nyomot hagynak. A lakosság nagy része nem tervez a tavalyinál fényűzőbb karácsonyt. Minden második magyar ugyanannyit tervez költeni, mint 2020-ban, 26% pedig idén még kevesebbet tud az ünnepekre fordítani. Ők leginkább romló anyagi helyzetük miatt tesznek így – derült ki a Cofidis Hitel Monitor legfrissebb reprezentatív kutatásából.

2024.02.29